Redan första advent...........

Första advent 2016 .....
Den här höstern har sprungit iväg ! Det va ju nyss jag kom tillbaka till jobbet och det va sommar . Och nu sitter man här och tänder första advents ljuset . 
Hösten har varit så bra ,jag jobbar nu 75% och det känns som en jätte seger att faktiskt orka jobba 75% . Lelle jobbar oxå och det går bra ,han brottas fortfarande med detta jävla illamående och tröttheten är förlamande . 
Under och efter cancerbehandling kan man drabbas av ytterligare en biverkning som heter  FATIGUE

Trötthet (”fatigue”) vid cancer

Människor med cancersjukdomar drabbas mycket ofta av en särskild trötthet och kraftlöshet som är så överväldigande att det är svårt att få andra att förstå hur det känns. Den här tröttheten som har samband med sjukdomen och cancerbehandlingarna har ett särskilt namn: fatigue.

 

 

Jag fick oxå FATIGUE efter förra hösten och brottades med detta hela våren ,det va först i maj-juni jag kände att livet börja komma tillbaka och orken . 

Lelle går och får sin skelettförstärkning en gång i månaden  .Han har fått alla vaccinationer klart nu och i veckan fick han influensa sprutan då han blev rekomenderat att ta den efter all cancerbehandling . Peppar peppar han han klarat sig bra från smittor . Immunförsvaret är ju sämmre efter cellgifts behandling lån tid ,men Lelle har klarat sig bra . 

Jag är med på en forskargrej ang att vara anhörig till cancersjuk . En forskning på Lunds universitetssjukhus . 

Allt för att hjälpa alla anhöriga som dagligen blir cancersambo till någon som får diagnos cancer . Det är tufft att stå bredvid . Den nya vardagen med cellgifter sjukhusbesök är tufft . 

Tyvärr blir det "vanliga " livet aldrig mer "vanligt" men det blir bättre när man slipper behandling och sjukhusbesök hela tiden . 

Nu vill man bara ha lugn och att livet bara flyter på . 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

cancersambo.blogg.se

När cancer blir en del av livet

RSS 2.0